Arnaud Deveugle timmerde naarstig aan een bloeiende loopbaan, tot hij in een burn-out belandde. Het dwong de jonge ingenieur om over zijn leven na te denken, wat hem inspireerde het carrièreplatform karamel op te richten – vernoemd naar het tot de verbeelding sprekende Karmelgebergte, niet de zoetigheid – waar hij passief werkzoekenden mee target. Door zijn ervaringen als founder, en dankzij de klankbordsessies bij Rubicon, ontdekte hij de kunst van dingen loslaten, waarom je eigenlijk niks weet en hoe je kan groeien als ondernemer. 

“Ik wist niet wat ik wilde”

“Ik studeerde af als Burgerlijk Ingenieur, waardoor ik nooit heb moeten zoeken naar jobopportuniteiten”, vertelt Arnaud. “Ik stond daarom te weinig stil bij welke job en bedrijf bij mij pasten. Cru gezegd koos ik altijd voor het geld. Toen ik in een bedrijf terecht kwam waar ik me niet achter de missie kon scharen, geen klik had met het team en dan ook nog eens met een micromanager te maken had, kreeg ik amper zes maanden later een burn-out. Ik heb daar een jaar van moeten bekomen – de eerste maanden sliep ik 20 uur per dag.”

“Het is toen dat ik me echt verdiept heb in assessments. Op het einde had ik letterlijk een bundeltje over mezelf: dit is Arnaud. Waarna ik geen werk meer vond, omdat ik nu té goed wist wie ik was en wat ik wilde. Ik was niet zomaar meer in eender welk hokje te duwen. Moeilijk te begrijpen voor de recruiters die tegenover mij zaten.”

Die ervaringen inspireren de ondernemer om een volledig nieuw concept uit de grond te stampen: karamel. “Met karamel bouwden we een carrièreplatform voor passief werkzoekenden. Dat zijn mensen die pas van job willen veranderen als ze zich significant kunnen verbeteren. Wist je dat amper 15 procent van sollicitanten actief op zoek zijn? De rest vormt dus de passieve groep. Daarom ontwikkelden we een platform gericht op die laatste.”

“Op karamel kan je jezelf ook beter leren kennen dankzij de assessments en tools die we daar aanbieden. Al die data verzamelen we in jouw persoonlijke datakluis, waarvoor we samenwerken met SOLID”, duidt de founder. 

“Het zijn trouwens ook de bedrijven die solliciteren bij de werkzoekende, en niet omgekeerd. Die kan er dan voor kiezen hun data te delen met de organisatie in kwestie. Een uniek sollicitatieproces. De eerste reactie die ik vaak krijg als ik vertel over karamel, is: ‘Hoe kan het dat dit nog niet bestond?’ Dan weet je dat het goed zit.”

Arnaud Deveugle, oprichter van het carrièreplatform karamel en Rubiconlid
Arnaud Deveugle, oprichter van het carrièreplatform karamel en Rubiconlid

Aha-moment

Die burn-out zorgt bij Arnaud voor nog een ander aha-moment. Eéntje op een persoonlijk niveau: “Het heeft ervoor gezorgd dat ik plots heel bewust naar mezelf ben beginnen kijken. Door die deur open te zetten en diep in mezelf te graven, besefte ik dat er in ons onderbewuste nog veel meer gebeurt. En dat onderbewuste duwt je altijd naar de persoon die je uiteindelijk wil zijn. Het is vooral een kwestie van hoeveel weerstand je biedt. Sinds ik die weerstand zoveel mogelijk probeer weg te nemen, voel ik me elke dag dichter en dichter bij mezelf komen.”

“Als je niet bewust naar jezelf kan kijken, zal je die onderbewuste kant niet kunnen ontdekken. Jezelf kennen, en vooral heel eerlijk zijn met jezelf, is iets wat jou helpt in je ondernemersverhaal”, vertelt Arnaud overtuigd.

“Het ondernemerschap is in die zin ook heel eenzaam. Als er iets misgaat, kan je niet boos zijn op de wereld. Het enige wat je kan doen, is naar jezelf kijken en je afvragen: wat ga IK doen om dit op te lossen? Hoe ga IK hier mee omgaan? Ondernemen is voor mij een introspectief gegeven, waar ik elke keer weer een groeisprong kan maken wat zelfkennis betreft.”

Loslaten

Waar Arnaud bij zweert, is de kunst van het kunnen loslaten. Hij focust er zich op om dat steeds beter te beheersen. “Het besef dat de enige controle die ik heb, de manier is waarop ik reageer op situaties, heeft voor mij veel losgemaakt. Eigenlijk ben je zelf altijd in controle”, legt hij uit. “De wereld rond jou is een weerspiegeling van de wereld in jou. Elke emotie onthult iets over hoe je jezelf ziet. Als iemand mij een idioot noemt en dat doet me iets, dan zegt dat iets over hoe ik mezelf percipieer. Als je dat soort dingen kan loslaten, verandert er véél, geloof me.”

Kunnen loslaten helpt ook op stressvolle momenten, meent de founder. “Elk probleem lijkt op dat moment altijd groter dan het is. Het lijkt altijd onoverkomelijk te zijn, maar als je er dan een jaar later naar kijkt, besef je dat het allemaal kleiner was dan het toen leek. Dat besef helpt je alles binnen een perspectief te zien. Het laat je toe om uit die stresscirkel te stappen. Eigenlijk is niks van wat je gelooft of denkt, honderd procent waar. Je kent altijd maar een deeltje van de volledige puzzel.”

Een fantastische wijsheid, maar het in de praktijk omzetten, is niet zo simpel. Dat geeft Arnaud toe. “Ik kan het omdat ik besef welke lessen ik er al uit geleerd heb”, zegt hij. “Kijk, vaak is iets wat jij als een voordeel beschouwt, een nadeel dat je ontloopt. Door het dan als iets positiefs te verpakken, kan je het blijven ontlopen. Pas als je die structuur die je opgebouwd hebt, die blinde vlek, kan blootleggen, kan je loslaten. Het besef dat je iets op een bepaalde manier doet om aan iets anders te ontkomen, laat je toe om te zeggen: ik snap waarom ik dat deed, en ik ga het niet meer zo doen.”

“Tijdens de Circles van Rubicon is het ook belangrijk om te kunnen loslaten – vroeger gaf ik vaak tegengas. ‘Ja, maar…’, zei ik dan”, geeft de ondernemer toe. “Nu zie ik in dat wanneer je tegenargumenten geeft, dat vaak is omdat je iets wil verstoppen of niet wil zien. Rubicon faciliteert dat ook tijdens die gesprekken – ik sta er altijd van versteld hoe kwetsbaar iedereen zich durft opstellen. Die vertrouwensrelatie en het gevoel dat je nooit beoordeeld wordt, maakt dat je open kan én durft zijn. Rubicon creëert die openheid heel goed – en dat maakt het enorm krachtig.”

Blinde vlekken blootleggen

Elk Rubicon-moment werkt dan ook inspirerend voor Arnaud. “Elke Circle, ook al leg je zelf geen issue op tafel, triggert wel iets in jezelf. Door naar de groep te luisteren, ontdek je wel iets waar je zelf nog niet aan gedacht had. Blinde vlekken blootleggen bij anderen is voor mezelf een spel geworden. Ik vind het fantastisch om iemand anders dat moment van realisatie te kunnen schenken. Dat je in iemand zijn ogen kan zien: ‘Holy shit, dit besef verandert mijn zelfbeeld volledig’, is top.’”

“Zelf leerde ik bij Rubicon ook al heel wat over mezelf. Vroeger associeerde ik bijvoorbeeld pijn en groei met elkaar. Pas als het schuurde, kon het een goed groeimoment zijn. Een beetje zoals je naar de fitness gaat en je het pas een goede sessie vond als je achteraf spierpijn hebt. Dat idee kunnen loslaten, heeft het groeiproces zoveel leuker gemaakt. Nu zie ik dat groeien ook frictieloos en fun kan zijn.”

“Als ik er nu op terugkijk, is die burn-out zeker een trigger geweest”, besluit Arnaud. “Maar als het die burn-out niet was geweest, had ik wel een ander aha-moment gehad. Dat weet ik, omdat je onbewust altijd wil toegroeien naar je ware zelf.”

Rubicon events - waar we blinde vlekken blootleggen.

Ook jouw blinde vlekken blootleggen en groeien als ondernemer?

Dat is precies waar we ondernemers in de Rubicon Family mee helpen. 

Bij Rubicon creëren we een tweede thuis voor ondernemers, waar kwetsbaarheid centraal staat. We gaan samen op zoek naar de kernvraag die jij op dat moment moet beantwoorden, om een leven te creëren waar je oprecht fier op bent. Laat je gegevens hier achter en we nodigen je na een korte kennismaking uit voor een proefsessie! Geheel vrijblijvend.